Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lüleburgaz ilçesine bağlı Kırıkköy ve Ayvalı köylerindeki iç sularda balık popülasyonunu artırmak amacıyla 2024 yılı balıklandırma faaliyetleri kapsamında toplamda 30.000 adet yavru balık salımı gerçekleştirdi. Bu önemli çevresel proje, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün teknik personelleri tarafından yürütüldü.

Kırklareli'de 17 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi Kırklareli'de 17 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Balıklandırma çalışmaları, iç su kaynaklarının biyolojik çeşitliliğini artırmayı ve ekosistemin dengesini korumayı hedefliyor. Yavru balıkların salımıyla, bölgedeki doğal su kaynaklarının sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amaçlanıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür balıklandırma faaliyetlerinin balık popülasyonunu desteklediğini ve yerel balıkçılığı canlandırdığını belirtti.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Lüleburgaz ilçemizin Kırıkköy ve Ayvalı köylerinde bulunan iç sularda, 2024 yılı balıklandırma faaliyetleri kapsamında, İl ve İlçe Müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından toplamda 30.000 adet yavru balık salımı gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay