Lüleburgaz’da 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşen LübiFest, TEMA Vakfı’nın katkılarıyla sürdürülebilirlik ve çevre bilincine dair önemli mesajlar verdi. Lüleburgaz TEMA temsilcileri, Resul Çokan ve Sibel Kocaman’ın öncülüğünde açılan stantta, ziyaretçilere TEMA’nın projeleri anlatıldı ve gönüllü olmak isteyenlere formlar doldurularak gönüllü kayıtları yapıldı.

Stantta ayrıca “Evimiz Dünya”, “Sıfır Atık” ve “Su Kardeşliği” projeleri kapsamında öğretmenlere bilgi verilirken, çocuklara nostalji dolu anlar yaşatmak amacıyla "Kıstırma/Manda Dili" dağıtıldı. Bisikletin önemine vurgu yapılan stantta, gönüllüler bisikletin sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda bir sağlık aracı olduğunun altını çizdi.

TEMA temsilcileri, bisiklet sürmenin kardiyovasküler sağlıktan kas gelişimine, stres yönetiminden motor becerilerin gelişimine kadar birçok faydası olduğunu belirtti. Ayrıca, bisikletin çevre kirliliğine karşı duyarlılığı artırdığı ve çocukların dış dünyayla daha fazla etkileşim kurmalarını sağladığı da vurgulandı.

TEMA Temsilcileri, bisiklet kullanımının önemini şu ifadelerle anlattı; “Yetişkinler için ilk arabaları onlara ne ifade ediyorsa çocuklar da ilk bisikletleri için benzer duyguları taşır... Onlara özgürlük tanıyan, kendi başlarına hareket etmelerini sağlayan, diğer çocuklarla sosyalleşmenin kapılarını aralayan bisiklet, bu duygusal bağlılığın çok ötesinde faydalar da sağlar. Çünkü bu tatlı, iki tekerlekli araçlar, çocuklara bir hobiden ve eğlenceden çok daha fazlasını sunar.

Kardiyovasküler Kasları Çalıştırır

Bisiklete binmek, bacaklardaki büyük kaslar için mükemmel bir egzersizdir. Bacak kasları çalıştırıldığında, kalp atış hızı artar, böylece vücut direncine de olumlu etki yapar.

Kas Kütlesi Oluşturur

Bisiklet sürmek sadece bacak kaslarını değil tüm vücudu güçlendirir. Kasları yavaş ve istikrarlı bir şekilde oluşturur ve güçlendirir.

Stresi Azaltır

Bisiklete binmek mükemmel bir stres atıcıdır. Bisiklete binmek çocukların enerjilerini yükseltmesine yardımcı olur.

Duygusal Sağlığı Güçlendirir

Bisiklete binmek, artık bağımsız hareket etmeye başladıkları için çocukların öz güvenlerini artırır. Bedenlerinin ve çevrelerinin farkına varırlar ve kendilerini daha sorumlu hissederler.

Motor Beceriler

Bisiklete binmek motor becerileri geliştirir ve denge duyusunun gelişimine yardımcı olur.

Sosyalleşme Becerilerini Geliştirir

Bisiklet binen diğer çocuklarla sosyalleşmelerine yardımcı olur. İletişim becerilerini geliştirir ve onlara yeni arkadaşlar edinme ve eğlenme fırsatı sunar.

Onları Aktif Tutar

Açık havada yapılan bir aktivite olduğu için bisiklete binmek çocukları dışarı çıkmaya teşvik eder ve aktif olmalarına yardımcı olur. Postural denge ve koordinasyonlarının ideal seviyede olmasına katkı sağlar.

D Vitamini

Çocuklar bisiklete binerken güneşten gelen doğal D vitamini ile beslenirler.

Ekrandan Uzaklaşma

Bisiklete binmek için dışarıda olmayı tercih edecekleri için başta TV olmak üzere çocukların ekran bağımlılığını azaltmaya yardımcı olur.

Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı

Çevre Duyarlılığı

Bisiklete binmek, çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmenin yollarından biridir. Bisiklet, çevre kirliliği içermeyen bir ulaşım şeklidir. Daha da iyisi, çocuklarınız açık havada bisiklete bindiklerinde çevreleriyle daha fazla etkileşime geçerler.”

Haber: H. Murat Taner

611Ddb24 7Af1 41Ad 93Ad 3688Eb57B186B968E8F6 5D97 442F 99B9 16A982C135B2

Muhabir: Hacı Murat Taner