Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Lüleburgaz Sağlıklı Hayat Merkezi'nde Gebe Sınıfı Temmuz ayı doğuma hazırlık eğitimi tamamlandı. Ebe Şebnem Çetin ve Ebe Gizem Altınbaş tarafından yürütülen eğitimde, anne ve baba adaylarına doğuma hazırlık, eşlerine destek, nefes egzersizleri, meditasyon çalışmaları ve doğumu kolaylaştırıcı uygulamalar anlatıldı. Emzirme, yenidoğan bakımı, masajı, bebek giydirme ve güvenli taşıma uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitimde ayrıca, kurumda görevli Diş Hekimi Didem Topçu, Psikolog Ayça Aydın ve Sosyal Çalışmacı Mehmet Uzar tarafından gebelik ve doğum sonrası döneme ait bilgiler verildi. Bu kapsamlı eğitim programı ile anne ve baba adaylarının doğuma ve sonrasına daha bilinçli bir şekilde hazırlanmaları hedefleniyor.

Türkiye'de yaklaşık 800 bin Alzheimer hastası var Türkiye'de yaklaşık 800 bin Alzheimer hastası var

Sağlıklı Hayat Merkezi'nde verilen bu eğitimler sayesinde, anne ve baba adaylarının doğum sürecine dair endişelerinin azaltılması ve yenidoğan bakımında daha güvenli ve bilgili olmaları amaçlanıyor. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, ailelerin sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dileyerek, eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay