Akrabalarını Ziyarete Gitti Dehşeti Yaşadı! Akrabalarını Ziyarete Gitti Dehşeti Yaşadı!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi, 34. Sabahattin Ali Anma ve Kültür Etkinlikleri için düğmeye bastı. Demokrasiye ve laik eğitime vurgu yapacak etkinlikler, çeşitli örgütlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

ÇYDD Kırklareli Şubesi Başkanı Birsen Meriç, şube binasında düzenlenen toplantıda, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sabahattin Ali'nin anısını yaşatmak için bir araya geldiklerini belirtti. Toplantıya, demokrasiden yana olan çeşitli örgütlerin temsilcileri katıldı. Etkinliklerin konu başlığı olarak "Laik Kamusal Eğitim Mücadelesi"nin belirlendiğini aktaran Meriç, panelin moderatörlüğünü Avukat Sedat Durna'nın üstleneceğini ve panelistler arasında Gazeteci-Yazar Timur Soykan, Eğitimci-Yazar İsmail Ertem ve Eğitimci-Birgün Gazetesi Yazarı Feray Aytekin Aydoğan'ın yer alacağını açıkladı.

Programın ilerleyen tarihlerde detayları ve yerini duyuracaklarını belirten Meriç, etkinliklerin 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi. 1 Haziran Cumartesi günü Sabahattin Ali Büstü başında anma töreni ve panelin yapılacağını, 2 Haziran Pazar günü ise Sabahattin Ali Taşı, çevre temizliği, yürüyüş ve piknik gibi etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.

Haber: H. Murat Taner