Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği ile 2024 yılı Kıvırcık Koyunu ve Maltız Keçisi Irkları Halk Elinde Islahı Projeleri kapsamında önemli bir adım attı. İl Müdürü Gökhan Karaca ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Bülent Oral tarafından imzalanan sözleşme ile, proje kapsamına giren işletmelerde doğan küçükbaş hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınması işlemleri resmiyet kazandı.

Cevizköy’de Kanalizasyon Çalışması Başlıyor Cevizköy’de Kanalizasyon Çalışması Başlıyor

Proje kapsamında doğan 0-360 gün yaş aralığındaki Kıvırcık Koyunu ve Maltız Keçisi ırklarına ait hayvanların küpeleme ve kayıt işlemleri, Koyun ve Keçi Cinsi Hayvanların Tanımlanması ve Tescili Yönetmeliği çerçevesinde yürütülecek. Bu süreçte, birlik personeli görev alacak ve her hayvanın bilgisi Hayvan Bilgi Sistemine (Turkvet) kaydedilecek. Sözleşme kapsamında, birlik personeline Turkvet üzerinden yapılacak kayıt işlemleri ve küpeleme prosedürleri hakkında gerekli eğitimler verildi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İl Müdürlüğümüz ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği arasında, 2024 yılı Kıvırcık Koyunu ve Maltız Keçisi Irkları Halk Elinde Islahı Projeleri kapsamına giren işletmeler için küpeleme ve kayıt sözleşmesi imzalanmıştır.

İl Müdürümüz Gökhan Karaca ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Bülent Oral tarafından imzalanan sözleşme ile işletmelerde doğan 0-360 gün yaş arasındaki proje kapsamındaki küçükbaş hayvanların küpelenmesi, kayıt altına alınması ile ilgili işlemler birlik personeli tarafından, Koyun ve Keçi Cinsi Hayvanların Tanımlanması ve Tescili Yönetmeliği kapsamında imzalanan sözleşme çerçevesinde yürütülecektir.

Birlik personeline Hayvan Bilgi Sistemindeki (Turkvet) kayıt işlemleri ve küpeleme işlemleri hakkında gerekli eğitimler verilmiştir.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner