Vize Kaymakamı Kemal Balaban'dan Esnaf Ziyareti Vize Kaymakamı Kemal Balaban'dan Esnaf Ziyareti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) iş birliğiyle düzenlenen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”nın 18’incisi 09 Ağustos 2024 Cuma günü gerçekleştirildi.

Sınav, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında yapıldı ve iki aşamadan oluştu. İlk olarak, TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından katılımcılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından, sınav yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki bölümde yapıldı.

“Sorumlu Emlak Danışmanlığı” konusundaki mesleki yeterlilik belgesi, emlak sektöründe profesyonel standartları artırmayı hedefliyor. Başarıyla tamamlanan sınav sonucunda, katılımcılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.

Bu sınav, sektördeki profesyonellerin bilgi ve yetkinliklerini belgelendirmek, mesleki standartları yükseltmek ve kaliteyi artırmak amacıyla düzenleniyor. Kırklareli TSO’nun bu tür sınavlarla sektöre katkı sağlama çabası, yerel ve ulusal düzeyde mesleki gelişimi desteklemeye devam ediyor.

 Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Kırklareli TSO’da, “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”nın 18’incisi gerçekleştirildi Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) iş birliğinde düzenlenen “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları” kapsamında “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”nın 18’incisi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

“Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri” kapsamında yer alan “Sorumlu Emlak Danışmanlığı” ile ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından katılımcılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından “Yazılı” ve “Uygulamalı” olarak iki aşamada sınav yapıldı. Yapılan bu sınavda başarılı olan Emlakçılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay