Kırklareli Kent Konseyi, 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Konsey, etkinliklerin duyurusunu köy muhtarları ve kooperatif başkanları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaştırdı.

Dolhan köyü muhtarı Ahmet Yedigün, Paşayeri köyü muhtarı Okan Arık, Koyunbaba köyü muhtarı Süleyman Çağlar, Dokuzhöyük köyü muhtarı Hidayet Aga ve Dokuzhöyük Kooperatifi Başkanı Recai Ergün’e şenlik afişleri teslim edildi. Afişler, muhtarlar ve gönüllüler tarafından köy kahvelerine asılarak etkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kırklareli Kent Konseyi, köylerden üreticilerin şenliklere katılımını teşvik etmek amacıyla stant taleplerini topluyor ve en iyi bağ ve üzüm yarışması için davetlerde bulunuyor. Konsey, yöre halkının sabrı, emeği ve yardımlaşmasının sergileneceği bu etkinlikte, bağcının bayramını coşku ve sevinç içinde kutlamak istediklerini belirtti.

Şenliklerin, bölgedeki bereketin ve umutların paylaşılacağı bir fırsat olacağını ifade eden Kent Konseyi, tüm köy halkını ve bağcılık meraklılarını etkinliğe katılmaya davet etti. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Dolhan köyü muhtarımız Ahmet Yedigün, Paşayeri köyü muhtarımız Okan Arık, Koyunbaba köyü muhtarımız Süleyman Çağlar, Dokuzhöyük köyü muhtarımız Hidayet Aga ve  Dokuzhöyük Kooperatifi başkanımız Recai Ergün’e 15. Yayla , Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri afişlerimizi ulaştırdık , birlikte kahvelere asarak duyurularımızı yaptık.

Fotoğrafçılar, Ekinoks Maratonunda yarışacak Fotoğrafçılar, Ekinoks Maratonunda yarışacak

Muhtarlarımız ve gönüllülerimizin desteği ile köylerimizden üreticilerimizi stant talebi ve en iyi bağ , üzüm  yarışması için 15. Yayla , Bolluk , Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerine davet ediyoruz.   Yöre insanının sabrı, emeği, azmi, yardımlaşması , alın teriyle  bereketin ve umutların  paylaşıldığı bağcının bayramını , birlikte sevinç  ,coşku ile kutlamak dileğiyle”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay