Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kofçaz ilçesine bağlı Devletliağaç Köyü'nde "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" projesi kapsamında Tarla Günü etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, Abide, Albaşak, Damla ve Saban buğday çeşitleri çiftçilere tanıtıldı.

Tarla Günü etkinliğinde, teknik personeller buğday çeşitleri hakkında üreticilere detaylı bilgiler verdi. Çiftçiler, yeni tohumların özellikleri ve avantajları hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, hasadı tamamlanan buğdaylar çiftçilere gösterilerek, ürünlerin verimliliği ve kalitesi üzerinde duruldu.

TCSG-93 Sahil Güvenlik Botu Gaziler Günü’nde Ziyarete Açılacak TCSG-93 Sahil Güvenlik Botu Gaziler Günü’nde Ziyarete Açılacak

Etkinlikte, çiftçilerin soruları da yanıtlandı. Üreticiler, buğday çeşitlerinin yetiştirilmesi ve bakım süreçleri hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldu. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin çiftçilerin bilinçlenmesi ve yerli tohumların yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kofçaz'da Tarla Günü. Kofçaz Devletliağaç Köyü'nde "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" kapsamında Abide, Albaşak, Damla ve Saban buğday çeşitlerinin tanıtıldığı Tarla Günü etkinliği yapıldı. Teknik personeller, üreticilere buğday çeşitleri hakkında bilgi verdi, hasadı tamamladı ve soruları yanıtladı.” ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay