Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kofçaz ilçesinde su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla iç sularda ve perakende su ürünleri satış noktalarında denetim çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Müdürlüğü teknik personellerinin özverili çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu denetimlerde, yasadışı avcılığın önlenmesi ve satışa sunulan su ürünlerinin yasal mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor.

Vekil Gündoğdu’dan Babaeski’de Çiftçi Ziyaretleri Vekil Gündoğdu’dan Babaeski’de Çiftçi Ziyaretleri

Denetimler sırasında, özellikle yerel balıkçılık alanlarında ve satış noktalarında su ürünlerinin yasal boyut ve miktar sınırlarına uygun olup olmadığı inceleniyor. Teknik ekipler, yerel işletmeleri ve balıkçılarla bilgi alışverişinde bulunarak, sürdürülebilir balıkçılığın önemine dikkat çekiyor ve bu kapsamda hem üreticilerin hem de tüketicilerin bilinçlenmesi adına bilgilendirmeler yapıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin yıl boyunca belirli periyotlarla devam edeceğini, yasadışı su ürünleri avcılığıyla etkin bir şekilde mücadele edileceğini vurguluyor. Müdürlük ayrıca, su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilirliği adına yasal düzenlemelere uyulmasının önemine dikkat çekiyor ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları için çağrıda bulunuyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner