Kırklareli Üniversitesi, "Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Geliştirme Mutfağı Projesi" kapsamında "İstihdam Garantili Aşçılık Eğitimi" düzenliyor. Eğitim 08 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olup, başarılı olan 19 kursiyer Trakya bölgesindeki otel ve restoranlarda işe yerleştirilecek. Eğitim, temel mutfak teknikleri, sos, meze, salata hazırlama gibi uygulamaları ve beslenme ilkeleri, besin güvenliği, iş organizasyonu gibi teorik konuları içermektedir. Başvuru için İŞKUR kaydı gereklidir.

"İstihdam Garantili Aşçılık Eğitimi" hakkında yapılan detaylı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “"TR21/22/SOGEP-KLÜ-0001 No'lu "Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Geliştirme Mutfağı Projesi" kapsamında gerçekleştirilecek olan "İstihdam Garantili Aşçılık Eğitimi" başlıyor. Aşçılık eğitimi 08 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir. Eğitim sonunda başarılı olan 19 kursiyer Trakya bölgesinde bulunan çeşitli otel ve restoranlarda istihdam edilecektir.

Gürsu’da heyecanlı miniklere moral hediyesi Gürsu’da heyecanlı miniklere moral hediyesi

Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında finanse edilen Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Geliştirme Mutfağı" projesinde; Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile bölgede otelcilik ve yeme-içme alanında faaliyet gösteren işletmeler iştirakçi kuruluş olarak yer almaktadır.

 Eğitim Kapsamı

Aşçılık eğitimi toplamda 148 saat olup; temel mutfak teknikleri, sos, meze, salata hazırlama, et ve su ürünleri yemekleri hazırlama, temel tatlılar gibi uygulama eğitimlerini ve beslenmenin temel ilkeleri, besin güvenliği ve hijyen, iş organizasyonu ve mesleki gelişim gibi teorik eğitimleri içermektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurmak için İŞKUR’a kayıtlı olmanız yeterlidir. Eğer kaydınız yoksa kaydınızı https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/kayit/ adresinden veya İŞKUR’a şahsen başvurarak yaptırabilirsiniz. Sonraki aşamada https://gaum.klu.edu.tr/ adresinde yer alan eğitim başvuru sisteminden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz."

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay