Kırklareli Kampüsü'nde Minikler Satrançla Tanışıyor Kırklareli Kampüsü'nde Minikler Satrançla Tanışıyor

Kırklareli Üniversitesi, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla büyük bir başarıya imza attı. Üniversite, yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 99.2 doluluk oranına ulaşarak Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldı. Bu başarının arkasında, üniversitenin akademik ve fiziki gelişiminin yanı sıra her geçen yıl artan öğrenci sayısı bulunuyor.

Açıklanan verilere göre, 2024-2025 akademik yılı için 5.028 kontenjanı bulunan Kırklareli Üniversitesi’ne 5.157 öğrenci yerleşti. Üniversitenin akademik birimler bazında doluluk oranı, fakülteler bazında yüzde 98.7, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 99.6 olarak gerçekleşti. Üniversitenin tüm birimler bazındaki doluluk oranı ise yüzde 99.2 oldu. Özellikle Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranıyla dikkat çekti.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, YKS-2024 yerleştirme sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, sonuçların üniversite için memnuniyet verici olduğunu belirtti. Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversitelerinden biri olarak Kırklareli Üniversitesi’nin, bulunduğu şehirle bütünleşen bir ihtisas üniversitesi olma hedefi doğrultusunda, nitelikli akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çaba gösterdiğini ifade etti. Şengörür, "YKS 2024 kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin İktisat Programı (İngilizce), Fen Edebiyat Fakültemizin Psikoloji Programı ile Vize Meslek Yüksekokulumuzun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına ilk öğrencilerimizi almaya başladık. Dünya standartlarında ve nitelikli eğitim ile öğrencilerimizin hedeflerine ve hayalini kurdukları geleceğe ilerlemeleri noktasında her zaman yanlarında yer alacağız. Kırklareli Üniversitesi ailesine katılma başarısı gösteren öğrencileri tebrik ediyorum" dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner