Türk Kızılay Kırklareli İl Merkezi Başkanlığı, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Ömeroba köyü kırsalında çıkan orman yangınına müdahale eden ekipleri desteklemek amacıyla yangın bölgesinde yer aldı. Edirne ve Kırklareli Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında, Türk Kızılay ekipleri de sahada aktif rol oynadı.

Türk Kızılay Kırklareli İl Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ömeroba köyü kırsalında başlayan, Edirne ve Kırklareli Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınan orman yangınında görevli tüm ekiplere destek için oradaydık" denildi.

Yangın bölgesinde çalışan orman ekiplerine su, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini ulaştıran Türk Kızılay ekipleri, yangının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarında da destek verdi. Yangınla mücadelede gösterdikleri özverili çalışma ile dikkat çeken Türk Kızılay, afet ve acil durumlarda her zaman olduğu gibi yine sahada etkin bir şekilde görev yaptı.

Kırklareli TSO Başkanı Ilık, Nabi Kırmızı’yı Ağırladı Kırklareli TSO Başkanı Ilık, Nabi Kırmızı’yı Ağırladı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner