Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Kızılay’ın 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Altıntel, "Kurulduğu 11 Haziran 1868 tarihinden bu yana, ihtiyaç duyulan her durumda insan acısını dindirmek için gönüllü olarak çalışan Kızılay 156 yaşına girdi," dedi.

Altıntel, açıklamasında, 156 yıl önce bir grup hekim tarafından "Osmanlı Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım" amacıyla kurulan Türk Kızılay'ın, bugün dünyanın en büyük insani yardım cemiyetleri arasında yer aldığını belirtti. Kızılay’ın, 1877 yılında “Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti”, 1923 yılında “Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti” ve 1935 yılında “Türkiye Kızılay Cemiyeti” adını aldığını hatırlatan Altıntel, kuruluşun onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Mehmetçiğe yardım amacıyla kurulan Kızılay’ın, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda her cephede Mehmetçik ile yan yana olduğuna dikkat çeken Altıntel, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Kızılay’ın çalışmalarını toplumsal alana kaydırdığını ve ülkemizin yaşadığı her afette milletinin yanında yer aldığını vurguladı.

Gönüllüler ve bağışçıların desteğiyle faaliyetlerini sürdüren Kızılay’ın, Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra her yıl dünyada 80’e yakın ülkede milletimizin iyilik bayrağını dalgalandırdığını belirten Altıntel, "Ülkemizin kan ihtiyacının neredeyse tamamını gönüllü kan bağışçılarından alarak hastanelere ulaştıran Kızılay, milyonlarca hasta ve yaralının hayata tutunmasını sağlamaktadır. Türkiye genelinde işlettiği hastaneler, tıp merkezleri, aşevleri, gençlik kampları ve huzurevleriyle milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmaktadır," dedi. Altıntel ayrıca, Kızılay’ın 19 daimi delegasyonu ile dünyadaki mazlumların da umudu olduğunu söyledi.

Çerkezköy'de KADES Uygulaması tanıtıldı Çerkezköy'de KADES Uygulaması tanıtıldı

Altıntel, "Dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç olanlara el uzatan bir merhamet abidesi olan, ihtiyaç sahiplerine merhametle ve şefkatle yardım eli uzatan gökteki hilalimiz Türk Kızılay'ının 156. kuruluş yıl dönümünü gönülden kutluyorum. Tüm Kızılay çalışanlarına ve gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay