Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla dün akşam Saatli Park’ta basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, platform adına KESK Dönem Sözcüsü Okan Balcı okudu.
Balcı, açıklamasında Türkiye’de siyasetçilere, gazetecilere, sendikacılara ve sanatçılara yönelik baskıların arttığını belirterek, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını eleştirdi. "Ülkemizde hukukun üstünlüğü her geçen gün daha fazla tartışmalı hale geliyor. Seçilmiş bir belediye başkanının hukuki temeli tartışmalı bir kararla gözaltına alınması, demokrasimiz açısından endişe vericidir" diyen Balcı, sürecin sadece İmamoğlu ile sınırlı olmadığını, toplumun geniş kesimlerini ilgilendirdiğini vurguladı.
Balcı, açıklamasında ayrıca, “Bu tür uygulamalar toplumda korku ve baskı ortamı yaratmayı amaçlıyor. Ancak bizler, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Dayanışma içinde olmak ve hukuksuzluklara karşı birlikte mücadele etmek her zamankinden daha önemli” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ilerleyen dakikalarında çoğunluğu gençlerden oluşan bir grup daha alana katıldı. Grup, basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak istediklerini belirterek katılımcıları İstasyon Caddesi’ne kadar yürümeye davet etti. Yürüyüş, Karaumur Caddesi, Yüzüncüyıl Caddesi ve Vilayet binasının önünden geçerek Tren Garı’nda sona erdi. Yol boyunca çeşitli sloganlar atan grup, olaysız şekilde dağıldı.
Haber: H. Murat Taner