Kırklareli Valiliği, vatandaşların desteğiyle depremzedeler için anlamlı bir yardım kampanyası gerçekleştirdi. Valiliğin koordinasyonunda, hayırsever vatandaşların bağışladığı 11 büyükbaş ve 198 küçükbaş hayvanın kesimi yapıldı. Kesim işlemlerinin ardından elde edilen kurban etleri, kavurma haline getirilerek dualar eşliğinde deprem bölgelerine gönderildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘’Her günümüz bayram olsun diyen halkımızın depremzede kardeşleri için canlı kurban bağışında bulunarak kesimi gerçekleşen 11 büyükbaş ve 198 küçükbaştan elde edilen kurban etlerini kavurma olarak Valiliğimiz koordinesinde dualarla bölgemize gönderdik.’’denildi. Bu yardım kampanyasının, zor durumda olan depremzedelere bir nebze olsun moral ve destek olacağı vurgulandı.

Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı

Deprem bölgelerine gönderilen kavurmaların, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bölgedeki yetkililerle koordineli olarak dağıtılacağı belirtildi. Kırklareli Valiliği, yardımların devam edeceğini ve halkın bu tür dayanışma örneklerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner