Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, yeni aile sağlığı merkezleri ve aile hekimliği birimlerinin açılmasıyla ilgili önemli bir adım attı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit başkanlığında bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Merkez ilçe 2 ve 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hekimleri de katılım sağladı.

Toplantıda, Kırklareli’nde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve yaygın bir şekilde sunulabilmesi için yeni aile sağlığı merkezlerinin kurulması ve mevcut aile hekimliği birimlerinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, bu planlamaların, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nca yürütülen Aile Sağlığı Merkezi ve Yeni Aile hekimliği birimlerinin açılması ile ilgili planlamalar hakkında İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit Başkanlığında Merkez ilçe 2 ve 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hekimlerinin katılımıyla istişare toplantısı yapılmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Çalışanlara Kanser Tarama Bilgilendirmesi Yapıldı Çalışanlara Kanser Tarama Bilgilendirmesi Yapıldı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner