Pehlivanköy Pazaryerinde Tartı Denetimi Gerçekleştirildi Pehlivanköy Pazaryerinde Tartı Denetimi Gerçekleştirildi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan ve toplum sağlığı alanında önemli hizmetler sunan veteriner hekim muayenehaneleri, temin izinli işletmeleri ve hayvan hastanelerini, asgari teknik ve hijyenik şartlar bakımından denetledi. Denetimler, "Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği" çerçevesinde il ve ilçe müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca veteriner tıbbi ürün satış yerleri de, "Veteriner Tıbbi Ürünler Yönetmeliği" kapsamında yılda en az bir kez denetlemeye tabi tutuluyor. Bu denetimlerle, mevzuatta belirtilen asgari teknik ve hijyenik şartların korunması ve iyileştirilmesi sağlanıyor. 2024 yılı denetim çalışmalarının yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik personellerimizce, ilimizde Hayvan ve toplum sağlığı alanında önemli hizmetlerde bulunan Veteriner Hekim Muayenehane, temin izinli işletmeler ve hayvan hastaneleri, İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından ‘’Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği’’ kapsamında, asgari teknik ve hijyenik şartlar yönünden denetlenmiştir.

Ayrıca yılda en az bir defa da veteriner tıbbi ürün satış yerlerine ilişkin olarak ‘’Veteriner Tıbbi Ürünler Yönetmeliği’’ kapsamı mahallinde denetlenerek, ilgili mevzuatlarla belirlenen asgari teknik ve hijyenik şartların muhafazası ve varsa iyileştirmelerin sağlanmasına yönelik 2024 yılı denetimleri devam etmektedir.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner