Kırklareli şehir merkezinde otopark sorunu her geçen gün daha da büyüyor. Özellikle Özgürlük ve Demokrasi Meydanı çevresi, gün boyunca ve hatta gece saatlerinde bile yoğun araç trafiğine sahne oluyor. Sürücüler park yeri bulmakta zorlanırken, esnafa mal getiren kamyonlar da uygun park alanı bulamamaktan şikâyetçi.

Çekilen görüntülerde, araçların yol kenarlarına sıkışık şekilde park ettiği ve yayaların daralan kaldırımlar nedeniyle güçlükle hareket ettiği görülüyor. Şehirde yeterli otopark alanı bulunmaması, hem trafiği kilitliyor hem de çevredeki yaya güvenliğini tehlikeye atıyor.

Uzmanlar halk arasında "göz tansiyonu" olarak bilinen ve körlüğe yol açan glokoma karşı uyardı Uzmanlar halk arasında "göz tansiyonu" olarak bilinen ve körlüğe yol açan glokoma karşı uyardı

40C258E7 8Eb0 4366 9877 2D572D6Ab549

Vatandaşlar, özellikle resmi kurumların ve işlek caddelerin bulunduğu bölgelerde park yeri sıkıntısının giderek arttığını ifade ediyor. Esnaf ise, kamyon ve ticari araçların mal teslimatında büyük zorluk yaşadığını belirtiyor.

Sürücüler ve esnaflar, yetkililerden şehir merkezinde yeni otopark alanlarının oluşturulmasını ve alternatif çözümler üretilmesini bekliyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner