Kırklareli Valiliği, ilin sanayi ve eğitim alanlarındaki iş birliğini güçlendirecek önemli bir adımı hayata geçiriyor. Kırklareli OSB Mesleki Eğitim Merkezi Protokolü, Vali Birol Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve OSB Müdürü Sebahattin Dönmez tarafından imzalandı.

Vali Birol Ekici, protokolün sanayi sektöründeki gelişmelerle eğitim sisteminin entegrasyonunu sağlamayı, nitelikli iş gücü yetiştirilmesini ve istihdama katkı sağlanmasını hedeflediğini belirtti. Mesleki eğitim merkezinin kurulmasıyla birlikte, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve böylece yerel ekonominin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ekici, yapılacak merkezin en kısa sürede hizmete girmesi için çalışmaların hızla başlayacağını vurgularken, ilin genç nüfusunun eğitim ve istihdam olanaklarına erişimini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Eğitimin, Sanayinin, Teknolojinin, Üretimin, İstihdamın, Türkiye Yüzyılı Hedefi doğrultusunda hazırlanan Kırklareli OSB Mesleki Eğitim Merkezi Protokolü; Valimiz Sayın Birol Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve OSB Müdürü Sebahattin Dönmez tarafından imzalandı.

Valimiz Sayın Birol Ekici, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğinde; sanayi sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eş güdümünü sağlamak, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla hazırlanmış olan Kırklareli OSB Mesleki Eğitim Merkezi protokolünün ve Kırklareli OSB Mesleki Eğitim Merkezinin ilimize hayırlı olmasını diledi.

Kırklareli OSB Mesleki Eğitim Merkezinin yapılması için çalışmaların hızla başlayacağını ifade eden Sayın Valimiz, merkezin en kısa sürede hizmet vermesini istediklerini belirtti.”

Haber: H.Murat Taner