Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, 16 Temmuz 2024 tarihinde insan ticareti suçunu önlemek amacıyla geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Özel Harekat destekli operasyona 129 emniyet personeli katıldı ve insan kaçakçılığı yoluyla çalıştırılan kadınların tespit edildiği mekana baskın yapıldı.

Operasyon sonucunda, insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen ve operasyonun nihai hedefi olan 7 şahıs ile bu şahıslarla bağlantısı olduğu belirlenen 7 kişi daha yakalanarak toplamda 14 kişi gözaltına alındı. Mekan içerisinde yapılan aramalarda, 7 Türk kadın ve mekanda çalışan personellere ait 13 evde yakalanan 4 yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 11 kadın ve bu kadınlara ait pasaportlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, gerekli işlemler için ilgili birimlere sevk edildi.

Karaman’da silahlı kavga: 1 yaralı Karaman’da silahlı kavga: 1 yaralı

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonla insan ticareti suçunu engellemek için önemli bir adım attı. Bu kapsamda, 1 elebaşı Özbek kadın ve toplamda 14 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheliler, bugün  Lüleburgaz Adliyesine çıkarıldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner