Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, “Geçmişten Geleceğe Kırklareli’nde Gastronominin İzleri - Eno Gastronomi Turizmi Potansiyeli” başlıklı panelde katılımcılarla bir araya geldi. Panelde Zeynep Arca Şallıel, Sena Şenkal ve Murat Yankı gibi alanında uzman isimler, bağ ve gastronomi turizminde sürdürülebilirlik, Kırklareli’nde buğdayın tarihi yolculuğu ve bölgenin antik bağ kültürü üzerine önemli bilgiler paylaştılar.

Başkan Bulut, konuşmacılardan elde edilen bilgilerin, Kırklareli’nin kültürel ve ekonomik potansiyelini daha iyi anlamaya yönelik katkılar sunduğunu belirtti. Bağ ve gastronomi turizminin Kırklareli için sürdürülebilir bir turizm alanı olarak öne çıktığını vurgulayan Bulut, bölgedeki buğdayın tarih boyunca nasıl bir yolculuk geçirdiğine dair yapılan sunumların, bölge halkı ve turizm paydaşları için yol gösterici nitelikte olduğunu dile getirdi.

Panelin sonunda Başkan Bulut, değerli bilgileri için konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederek Kırklareli'nin gastronomi ve bağ turizmi potansiyelini daha da geliştirmek adına bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.

Öğrenciler Bağ Bozumu Şenlikleri'nde Sanatla Buluştu Öğrenciler Bağ Bozumu Şenlikleri'nde Sanatla Buluştu

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner