Vazgeçilmez Yemek: Kuru Fasulye Vazgeçilmez Yemek: Kuru Fasulye

Kırklareli’nde el emeğine dayalı supla üretimi, kadınlar arasında giderek popüler hale geliyor. Geleneksel el örgüsü teknikleri kullanılarak hazırlanan suplalar, evlerin dekorasyonuna şıklık katarken, özellikle kış aylarında artan talep doğrultusunda üretim hız kazanıyor.

Kırklareli’nde yapılan supla üretimi, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasına da olanak tanıyor. Örgüye meraklı kadınlar tarafından hazırlanan suplalar, hem yerel pazarlarda hem de sosyal medya üzerinden satışa sunularak geniş bir kitleye ulaşıyor. Özellikle doğal ve sürdürülebilir malzemelerden yapılan ürünlerin tercih edilmesi, el yapımı suplaları ev dekorasyonunda ön plana çıkarıyor.

El örgüsü suplaların her birinin kendine özgü detaylarla hazırlandığını belirten üreticiler, bu sanatı gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini dile getiriyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay