Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” çerçevesinde normal doğumu teşvik etmek amacıyla Babaeski’de bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan ve Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla’nın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Fatma Akyüz, Babaeski İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fatma Banu İşler, Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gülay Sarıçam ve diğer sağlık yöneticileri katıldı.
Etkinlik kapsamında, normal doğumun önemine dikkat çekilirken, sezaryen oranlarının azaltılması ve nüfus artış hızının sürdürülebilir bir seviyede tutulmasının hedeflendiği belirtildi. “Doğal olan normal doğumdur” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık çalışması, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu tür çalışmaların devam edeceğini ve toplumda bilinç oluşturmak adına çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.