Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından il genelinde görev yapan hekimlere yönelik "Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi" eğitimleri kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu eğitimler, Halk Sağlığı Uzmanları Uzm. Dr. Esra Çelik ve Uzm. Dr. Muhammet Onur Vatandaş tarafından 24 Temmuz 2024 tarihinde Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlendi.

Eğitimde, bulaşıcı hastalıklarla mücadele stratejileri, erken uyarı ve cevap sistemlerinin önemi, ve hekimlerin bu süreçlerdeki rolleri detaylı bir şekilde ele alındı. Uzm. Dr. Esra Çelik ve Uzm. Dr. Muhammet Onur Vatandaş, eğitim boyunca hekimlere bulaşıcı hastalıkların erken tespitinin ve doğru müdahale yöntemlerinin halk sağlığı üzerindeki kritik önemini vurguladı. Eğitim, hekimlerin bilgi ve becerilerini artırarak, il genelinde sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeyi hedefledi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ’’Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca düzenlenen ilimiz genelinde görev yapan hekimlere yönelik “Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi” eğitimleri kapsamında Halk Sağlığı Uzmanları Uzm. Dr. Esra Çelik ve Uzm. Dr. Muhammet Onur Vatandaş tarafından Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğünde 24.07.2024 tarihinde eğitim gerçekleştirilmiştir.’’ ifadelerine yer verildi.

Halk Sağlığı İçin Önemli Etkinlik Halk Sağlığı İçin Önemli Etkinlik

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner