En çok tercih edilen balıklar arasında yer alan İğneada Hamsi kilosu 250 TL’den satılırken, çinekopun kilosu 350 TL, barbunun kilosu ise 400 TL’den alıcı buluyor. Daha ekonomik bir alternatif arayan vatandaşlar ise kilosu 200 TL’den satışa sunulan İstavrit’i tercih ediyor.
Samsun’dan gelen levrek, tanesi 150-200 TL arasında değişirken, Mezgit’in kilosu 500 TL’yi buluyor. İthal balık seçeneklerinden Norveç Somonu, 650 TL’lik kilo fiyatıyla lüks tüketim sınıfına girerken, yerli Karadeniz Somonu adet olarak 350 TL’den satılıyor. Çipura ise tanesi 150 TL’ye raflarda yerini alıyor.
Balıkçı esnafı, fiyatların yüksek olmasının nedenini artan maliyetler ve denizlerdeki avlanma koşullarının zorlaşmasına bağlıyor. Vatandaşlar ise fiyatların bütçelerini zorladığını dile getirerek, balık alımını sınırlamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor.
Kırklareli’de tezgâhlarda balığın bol olduğu bu dönemde, fiyatların önümüzdeki günlerde düşüp düşmeyeceği ise merak konusu.
Haber: H. Murat Taner