Başkan Bulut’tan İl Müdürü Babuşcu’ya Ziyaret Başkan Bulut’tan İl Müdürü Babuşcu’ya Ziyaret

Kırklareli Valiliği, Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi kapsamında gerçekleştirilen seminerde, istihdam politikaları ve sağlık hizmetlerine erişim konuları masaya yatırıldı. 6 Haziran 2024 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener Yılmaz, Kırklareli Valiliği Roman Saha Koordinatörü Kasım Ant, Trakya Roman Hakları Platformu Başkanı Mustafa Ovarda ve Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) kursiyerleri ile Bakanlığın Sosyal Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış konuşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, SODAM kursiyerlerinin iş hayatına geçişlerine katkı sağlayacaklarını vurgulayarak seminerin katılımcıların sağlık hizmetlerine erişimleri, meslek edinme, iş bulma ve kendi işini kurma gibi konularda olumlu etkiler sağlamasını temenni etti. Seminerde sağlık hizmetlerine erişim konusunda İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Neriman Çetin, iş bulma ve meslek edinme konusunda İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, bireysel iş kurma sürecinde hibe destekleri hakkında KOSGEB’den Uzman Murat Özdemir ve mesleki eğitim merkezlerinin işleyişi ve sağladığı imkanlar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden El Sanatları Öğretmeni Selma Bulun katılımcılara sunumlar yaptılar.

Katılımcıların istihdam, kendi işini kurma ve işe alım süreçlerinde yaşadıkları sorunlar, TYP ve İŞKUR’a iş başvuru süreçleri gibi konularda soruları ve talepleri ilgili kurum temsilcileri tarafından değerlendirilerek yanıtlandı. Bu kapsamda, katılımcıların önerileri üzerinde çalışılacağı belirtildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay