Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" genelgesi ile okulların açılış tarihi belli oldu. Buna göre, okullarda birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak.

Kırklareli’de de yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hız kazanmış durumda. Yerel giyim mağazaları, öğrenciler ve veliler için okul kıyafetlerini satışa sundu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler için zorunlu olan forma, gömlek, pantolon ve etek gibi kıyafetler, mağaza vitrinlerinde yerini aldı.

Mağaza yetkilileri, ailelerin okul kıyafeti alışverişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, çeşitli kampanyalarla da vatandaşlara uygun fiyatlar sunmayı hedefliyor. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor.

Yemek borusu genişleyen yavru kedi tavuk sesi çıkartıyor Yemek borusu genişleyen yavru kedi tavuk sesi çıkartıyor

Veliler ise okulların açılmasına az bir süre kala, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe başladı. Özellikle Kırklareli'nin yerel esnafları, kaliteyi ve uygun fiyatı bir arada sunarak, velilerin tercih sebebi olmayı amaçlıyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay