Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı IRAP (İl Risk Azaltma Planı) çalışmaları kapsamında il genelinde "Anız Yangınları" konusunda eğitim programları düzenledi. Eğitimler, Üsküp Atatürk Ortaokulu, Kavaklı Şehit Varol Çalışkan Ortaokulu ve İnece Merkez Ortaokulu öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Toplamda 100 öğrencinin katıldığı programda, anız yakmanın tarıma ve doğaya zararları hakkında farkındalık yaratılması amaçlandı.

Vekil Özkan’dan Spor Merkezine Ziyaret Vekil Özkan’dan Spor Merkezine Ziyaret

Eğitimler, teknik personeller tarafından sunum şeklinde verildi. Anızların yakılmaması gerektiği vurgulandı ve öğrencilerin konu hakkında soruları yanıtlandı. Programın sonunda öğrencilere konu ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İlimizde IRAP (İl Risk Azaltma Planı) kapsamında müdürlüğümüz görev alanına giren “Anız Yangınları” ile ilgili olarak ilimiz Merkez ilçe Beldelerinde ortaokul öğrencilerine yönelik birer ders saatliğinde eğitimler verildi. Üsküp Beldesindeki Üsküp Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Kavaklı Beldesindeki Kavaklı Şehit Varol Çalışkan Ortaokulu öğrencileri ve İnece Beldesindeki İnece Merkez Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı eğitimler sunum şeklinde verildi.

Anız yakmanın zararları ve anızların yakılmaması gerektiği noktasında öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak üzere gerçekleştirilen ve toplamda 100 öğrenciye verilen eğitimlerin sonunda konu ile ilgili Broşür dağıtımı yapıldı. Bilgilendirme eğitimlerinin sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılmış ve eğitimler teknik personellerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner