Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yunus Derekaya, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına ilişkin hazırlık çalışmaları ve yeni 'Maarif Modeli' üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

Daire Başkanı Yunus Derekaya, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim sistemine getireceği yenilikleri ve bu modelin uygulanmasında izlenecek yol haritasını katılımcılarla paylaştı. Toplantıda, Türkiye'nin eğitim sisteminin yenilenmesi ihtiyacından doğan Maarif Modeli'nin detayları ele alındı. Derekaya, bu modelin, eğitim kalitesini artırma ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlama noktasında büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Derekaya ayrıca, yeni modelin 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla nasıl hayata geçirileceğine dair bir sunum yaparak, sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi verdi. Bu yeniliklerin, Türkiye’nin eğitim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratacağı ve eğitim alanında köklü değişikliklere kapı aralayacağı belirtildi.

Kırklareli Kampüsü'nde Minikler Satrançla Tanışıyor Kırklareli Kampüsü'nde Minikler Satrançla Tanışıyor

Toplantının sonunda, 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminin tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olması temennisi dile getirildi. Eğitim camiasının bu yeni modelle birlikte daha verimli ve etkili bir öğretim süreci geçireceği ifade edildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay