Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda lise öğrencileri, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’un motivasyon konuşmalarını dinledi.
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde, lise öğrencilerine yönelik "Bilim ve Teknoloji Odaklı Genç İnsan Kaynağımız ile Başarıyoruz" adlı bir program düzenlendi. Programa İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve Kırklareli Valisi Uğur Turan katılarak gençlere bilim, teknoloji ve başarıya dair önemli mesajlar verdi.
"Vazgeçmeyin, Sınavlar Fırsat Eşitliği Sunuyor"
Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, kendi öğrencilik yıllarından bir anekdot paylaşarak gençlere ilham verdi:
"Minibüste gördüğüm bir karınca, tekrar tekrar düşse de tırmanmaya devam etti. O an anladım ki, bizim de mücadeleden vazgeçmememiz gerekiyor. Sınavlar, zengin-fakir ayrımı olmadan herkese eşit şans tanıyan tek alan. Bu fırsatı iyi değerlendirin” dedi.
Özefsun, öğrencilere son iki aylarını en verimli şekilde geçirmeleri tavsiyesinde bulunurken, "Aileniz sizin için çabalıyor, siz de kendiniz için çabalamalısınız" dedi.
Yapay Zeka ile Hazırlanan Tanıtım Videosu Dikkat Çekti
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, üniversitenin tanıtım videosunun tamamen yapay zeka tarafından hazırlandığını açıkladı:
"Bu videoyu bir ajans veya stüdyo kullanmadan, yapay zekaya metin, görsel ve ses vererek 2 günde ürettik. Müzik bile yapay zekanın kendi eseri. Teknolojiyi doğru kullanırsak, imkânlar sınırsız."
"İTÜ, Türkiye'nin Geleceğini İnşa Ediyor"
Mandal, İTÜ’nün 250 yıllık köklü geçmişinden örnekler vererek, Anıtkabir, TBMM, Çanakkale 1915 Köprüsü ve Türkiye'nin ilk bilgisayarının İTÜ mezunları tarafından yapıldığını vurguladı. Ayrıca, Selçuk Bayraktar, Özdemir Bayraktar ve eski cumhurbaşkanları gibi isimlerin de İTÜ mezunu olduğunu hatırlattı.
Dünya sıralamasında mühendislik alanında ilk 100’de yer aldıklarını belirten Mandal, "Öğrencilerimize ders dışında 230 farklı takımda proje geliştirme imkânı sunuyoruz. TEKNOFEST’teki başarılarımız tesadüf değil" dedi.
"Kırklareli'den Daha Fazla Öğrenci Bekliyoruz"
Mandal, 2024’te Kırklareli’nden 20 öğrencinin İTÜ’yü kazandığını, ancak bunun artmasını umduklarını ifade etti. Program, öğrencilerin soruları ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.
Haber: H. Murat Taner