Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023-2 sayılı AB’ye Süt Ürünleri İhracatı Genelgesi kapsamında onaylı süt çiftliklerinden çiğ süt numunesi alım işlemlerini gerçekleştirdi. İl genelinde AB standartlarına uygun şekilde sertifika almış toplam 31 adet onaylı süt çiftliği bulunuyor. İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik personeller, çiftliklerden alınan çiğ süt numunelerini, toplam bakteri ve somatik hücre sayılarının tespiti için laboratuvara gönderdi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İlimizde, 2023-2 sayılı AB’ye Süt Ürünleri İhracatı Genelgesi kapsamında denetlenerek Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası almaya hak kazanmış çiftliklerimizden, İl Müdürlüğümüzün teknik personellerimizce çiğ süt numunesi alım işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Alınan çiğ süt numuneleri, toplam bakteri ve somatik hücre sayılarının değerlendirilmesi amacıyla laboratuvara gönderilmektedir. İlimizin, merkez ve ilçelerinde toplam 31 adet Onaylı Süt Çiftliği Sertifikasına sahip işletme bulunmaktadır.”

Başkan Özalp’ten Muhtarlara Ziyaret Başkan Özalp’ten Muhtarlara Ziyaret

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve bu süreçte çiftliklerin üretim süreçlerinin titizlikle takip edildiğini belirtti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay