Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) tarafından düzenlenen Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı, 10 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav, Kırklareli TSO Toplantı Salonu'nda yazılı, Barış Otomotiv'de ise uygulamalı olarak yapıldı.

TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Kadir Gencol tarafından yönetilen sınavda adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, araçların satışa hazırlanması ve satış işlemleriyle ilgili sorulara yazılı sınavda yanıt verdi. Yazılı sınavın ardından, Barış Otomotiv'de gerçekleştirilen uygulamalı sınav ile adayların pratik bilgileri değerlendirildi.

Kırklareli TSO tarafından yapılan açıklamada, “TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Kadir Gencol tarafından sınava giren adaylar; Motorlu Kara Taşıtı Satın Alma İşlemleri, Satın Alınan Araçları Satışa Hazırlama ve Satış İşlemlerini İçeren Yazılı Sınava tabi tutuldu. Yazılı sınavın ardından Barış Otomotiv’de Uygulamalı Sınav yapıldı. Gerçekleştirilen sınavlarda bize fiziki yardım sağlayan Barış Otomotiv Sahibi Barış Özcücecik’e teşekkür ederiz.” ifadeleri yer aldı.

Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner