Müdür Akdemir’den Vize Anadolu Lisesi’ne Ziyaret Müdür Akdemir’den Vize Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, kurum içi eğitim programları kapsamında Giyim Üretim Teknolojisi bölümünde yeni bir etkinlik düzenledi. Enstitünün Giyim Üretim Teknolojisi bölümünde görevli usta öğreticiler tarafından verilen eğitimde, "Stilistlik, Modelistlik ve Drapaj Tekniği" konuları ele alındı. Katılımcılara bu konuları tanıtmak ve uygulamalı olarak göstermek amacıyla gerçekleştirilen eğitim, öğrencilere değerli bilgiler sunmayı hedefledi.

Eğitim, giyim endüstrisinde önemli bir yere sahip olan stilistlik, modelistlik ve drapaj tekniği gibi konuların teorik ve pratik yönlerini kapsadı. Usta öğreticiler tarafından verilen eğitimde, katılımcılar bu alanlarda temel bilgiler edinirken aynı zamanda uygulamalı çalışmalar yapma fırsatı buldular.

Katılımcılar, eğitim sürecinde stilistlik kavramını tanıyarak, farklı tarz ve stillerin nasıl oluşturulduğunu öğrendiler. Ayrıca, modelistlik konusunda temel kavramlar ve desen çıkarma teknikleri üzerine bilgilendirildiler. Drapaj tekniği ise, kumaşın vücuda nasıl şekil verilebileceği ve kıyafet tasarımında nasıl kullanılabileceği konularını içeriyordu.

 Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay