Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Belediyesi'nin 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik plan çalışmalarına katıldı. Bu çalışmalar sırasında kentin kısa, orta ve uzun vadeli geleceği üzerine bilgi alışverişi yapıldı.

Kırklareli Belediyesi'nin stratejik planlamalarına dış paydaş olarak davet edilen Kent Konseyi'nin katılımı, anket yöntemi ile desteklendi. Bu kapsamda Kent Konseyi, üniversite, meslek odaları, esnaf odaları, mahalle muhtarları, resmi kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları gibi çeşitli paydaşlarla birlikte detaylı analizler gerçekleştirildi.

Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’Kırklareli Belediyesi 2025-2029 yılı stratejik plan çalışmalarında kentimizin kısa, orta ve uzun vadeli geleceği konusunda bilgi alışverişinde bulunduk.

Kırklareli Belediyesi Stratejik planlamaları çalışılırken anket yöntemi ile birlikte dış paydaş olarak Kırklareli Kent Konseyine yapılan davet önemlidir. Kent Konseyi, Üniversite, meslek odaları, esnaf odaları, mahalle muhtarları, resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarının dahil olarak paydaş analizlerinin detaylı değerlendirildiği, şeffaf ve katılımcı yönetimlerle hazırlanan stratejik planlar bu nedenle çok kıymetli. Yerel yönetimler nezdinde kente dair üretilen kararların, özellikle de afet yönetim ve risk azaltma konusundaki çalışmaların, stratejik planlar başta olmak üzere diğer politika ve uygulama belgeleri üzerinden ilgili tüm aktörler tarafından izlenmesi ve değerlendirilmesi önümüzdeki süreçte kentsel dirençliliği ve demokratik katılımı artıracak planların ortaya çıkmasını temenni ediyoruz.’’

Alpullu’da Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor Alpullu’da Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner