Bahçeşehir Koleji Kırklareli Kampüsü öğrencileri, International Friendship eTwinning projesi çerçevesinde, 2. Dünya Savaşı sırasında büyük bir insanlık dramının yaşandığı toplama kamplarından biri olan Auschwitz-Birkenau Kampı'nı ziyaret etti. Öğrenciler, tarihi öneme sahip bu yerde yaşananları ve tarihî olayları daha derinlemesine anlama fırsatı buldu.

Ziyaret, öğrencilere tarih bilinci kazandırmak, insanlık tarihindeki önemli olayları anlamalarını sağlamak ve barış, hoşgörü ve insan hakları gibi değerlere vurgu yapmak amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, Auschwitz-Birkenau Kampı'nın tarihî anıtlarını, sergilenen belgeleri ve anlatılan hikayeleri dinleyerek tarihi derinlemesine keşfettiler.

Auschwitz-Birkenau Kampı, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası tarafından işgal edilmiş Polonya'da kurulmuş ve milyonlarca insanın acımasızca katledildiği bir yer olarak tarihe geçmiştir. Öğrenciler, bu ziyaret sayesinde tarihi bir trajediyi ve insanlık adına yaşanan karanlık bir dönemi daha yakından tanıma ve anlama şansı buldular.

Kırklareli Fen Lisesi Öğrencileri İzmir Gezisinde Kırklareli Fen Lisesi Öğrencileri İzmir Gezisinde

Bahçeşehir Koleji Kırklareli Kampüsü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Öğrencilerimiz, International Friendship eTwinning projesi kapsamında 2. Dünya Savaşı sırasında kurulmuş, büyük bir insanlık dramının yaşandığı toplama kamplarından sadece biri olan ve Polonya’nın Oswiecim kasabasında bulunan Auschwitz-Birkenau kampını ziyaret etti.’’ İfadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner