Göl altındaki medeniyeti 9 yılda tırnaklarıyla kazıyarak çıkardılar Göl altındaki medeniyeti 9 yılda tırnaklarıyla kazıyarak çıkardılar

Kırklareli Doğaya Dönüş Derneği, 21 Eylül Cumartesi günü doğa severleri bir araya getirecek olan "Volcan Dostluk Köprüsü Doğa Yürüyüşü" etkinliğini düzenliyor. Etkinlik, Avrupa Biyolojik Çeşitliliği Balkan Yeşil Kuşağı (Balkan Green Belt) kapsamında, İstranca Dağları'nın İncesırt Köyü civarında gerçekleşecek.

Doğa yürüyüşü sabah saat 08:00’de, organizasyon tarafından sağlanan araçlarla İncesırt Köyü’ne hareket edilerek başlayacak. Etkinlik, yaklaşık 15 kilometrelik orta zorlukta bir parkurda yapılacak ve katılımcılar, Avrupa Yeşil Kuşağı Günü’nü kutlamak amacıyla Bulgaristan’dan gelen ekip ile Volcan Köprüsü’nde buluşacak. Hatıra fotoğrafları çekilerek, etkinliğin anısına bir kayıt oluşturulacak.

Katılmak isteyenlerin, uygun kıyafet, su ve atıştırmalık yiyecekler getirmeleri öneriliyor. Başvuru için bu linke tıklayarak formu doldurmanız gerekiyor. Katılım sayısı sınırlı olup, başvuru sırasına göre katılım onaylanacak. Katılımcılara buluşma yeri bilgisi ayrıca iletilecek. Hava durumuna göre güzergâhta değişiklik yapılabileceği belirtildi.

Muhabir: ARZU DURSUN ATAY