Başkan Özalp, Balkan Kültür Festivaline Katıldı Başkan Özalp, Balkan Kültür Festivaline Katıldı

Kırklareli Belediyesi, elektrik maliyetlerini düşürmek için önemli bir adım atarak Güneş Enerji Santrali (GES) kurma çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Derya Bulut, bu kapsamda İLBANK Genel Müdürü ile yapılan görüşmelerin ardından, Kırklareli merkezde kota bulunmadığını ancak Vize ilçesinde yaklaşık 5 megavatlık bir kotanın mevcut olduğunu belirtti.

Belediyenin şu anda 3 milyon TL’nin üzerinde bir elektrik gideri olduğunu belirten Başkan Bulut, yaptığı açıklamada, "GES (Güneş Enerji Santrali) kurulması noktasında bazı girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili olarak İLBANK Genel Müdürümüz ile görüştük. Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde Kırklareli merkezde şu an TREDAŞ’ın bir kotasının olmadığı tespit edildi. Ve ilçelere baktığımızda Vize ilçemizde yaklaşık 5 megavatlık bir kota söz konusu. Bununla ilgili güneş enerji santralinin de oraya kurulabilmesi amacıyla Evrenli köyünde bulunan 148 dönümlük 2 parça imarsız taşınmazın, güneş enerji santrali kurulmak üzere Kırklareli Belediye Başkanlığı adına tahsisi uygun görüldü" dedi.

Başkan Bulut, TEİAŞ ile de gerekli görüşmelere başladıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız bu ay içinde muhtemelen oraya da müracaatlarını yapacak. 3 buçuk milyon euroluk bir proje bu. Bunun için gerekli finansman iller bankasıyla değerlendirildi. İnşallah proje tamamlandıktan sonra, oradan da o kaynak ilimize aktarılacak. Ve geleceğe dair, ilimize dair, belediyemize dair çok büyük bir tasarrufta bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner