31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Kırklareli Merkez’de belediye başkanlığı için yarışan toplam 25 isim bulunuyor. Bu isimlerden 20’si partili 5’i ise bağımsız belediye başkan adayı olarak seçimlere katılıyor.

Kırklareli’nde başkanlık yarışının mevcut Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Cumhur İttifakı Adayı Derya Bulut arasında geçmesi bekleniyor. Bir önceki seçimlerde yine karşı karşıya gelen Kesimoğlu ve Bulut arasında ciddi bir rekabet yaşanmış, Kesimoğlu seçimleri 112 farkla kazanmıştı. (2019’da sandıklara yapılan itirazlarla 170 sandık yeniden sayılmıştı) Bu Mahalli İdareler seçimlerinde ise Kırklarelili seçmen son kez başkanlık yapmak istediğini söyleyen Mehmet Siyam Kesimoğlu’na mı yoksa eğitimci yanı ile tanıdığımız ve son üç seçimdir favoriler arasında adı ilk sıralarda yer alan Derya Bulut’u mu seçecek göreceğiz.

Kesimoğlu ve Bulut’un yanı sıra adaylar arasında çokça tanınmış önemli diğer iki isim ise Kaynarca Belediye Başkanlığı da yapan Serdar Türker (Bağımsız) ve Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci (İYİ Parti). Türker’in Kırklareli Belediye Başkanlığına Bağımsız Aday olması başta eski partisi CHP olmak üzere birçok kesimden tepki aldı. Yakın zamanda Kırklareli’nde miting düzenleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de, Türker’i televizyon kanallarında yaptığı açıklamaları kastederek “affetmeyeceğim” dese de siyasette her zaman bir çıkış yolu olduğunu daha önce benzeri bir kaderi yaşamış olan Başkan Kesimoğlu bize gösterdi. 2019 seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkan Adayı olarak Kesimoğlu’nu değil Tuna Soykan’ı aday göstermesi üzerine Kesimoğlu da bağımsız olarak seçimlere girmiş o zaman Kırklareli’nde Karaumur’da seçim bürosu önünde miting düzenleyen yine Özgür Özel, Kesimoğlu’nu tehlikeli bir oyun oynamakla eleştirerek Kırklareli’nin bunu gördüğünü söylemişti.

Daha önce de İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan Ali Dermenci yine İYİ Parti’den bu kez Belediye Başkan Adayı olarak seçmenin karşısına çıktı. Yıllardır Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak görev yapan Dermenci geçmişte Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi’nin de İlçe Başkanlıklarını yapmıştı.

Kırklareli Belediye Başkanlığı için yarışan partili ve bağımsız adaylar şu isimlerden oluşuyor;

İYİ PARTİ

Ali Dermenci

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ

Gülfere Hastürk

MEMLEKET PARTİSİ

Aslı Eligüzel

DEMOKRATİK SOL PARTİ

Metin Kayalı

YENİDEN REFAH PARTİSİ

Zekai Narin

HALKLARIN EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ

Mizgin Özkurt Aksu

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ

MHP Heyeti Kırklareli’nde MHP Heyeti Kırklareli’nde

Selçuk Bağış

ZAFER PARTİSİ

Özer Akyol

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ

Sacit Erkan

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

Metehan Aslan

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ

Halit Elifbaş

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Mehmet Siyam Kesimoğlu

HÜR DAVA PARTİSİ

Muhammed Salih Karaynir

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ

Taylan Timur

ADALET BİRLİK PARTİSİ

Emre Can Yavuz

MİLLET PARTİSİ

Mehmet Yetimova

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Derya Bulut

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ

Ozan Aşkın

DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ

Rıfat Rafael Haleva

SAADET PARTİSİ

Mehmet Metin Dursun

BAĞIMSIZ

Buşra Taşkın, Fatih Şeneker, Ufuk Özen, Erol Üstündağ, Serdar Türker.

Haber: H. Murat Taner