Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadelede önemli bir adım attı. Kırklareli Merkez Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi tarafından Babaeski’den gelen misafirlere rutin taramaları gerçekleştirildi. Bu taramaların ardından misafirlere kanserin erken teşhisinin ve düzenli taramaların önemini anlatan farkındalık eğitimi verildi.

KETEM birimi yetkilileri, erken teşhisin kanser tedavisinde hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, tarama ve eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Misafirler, eğitim sırasında kanserin erken teşhis edilmesi durumunda tedavi şansının arttığını ve düzenli taramaların bu açıdan kritik olduğunu öğrendi.

Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kırklareli Merkez KETEM Birimi tarafından Babaeski den gelen misafirlerimize rutin taramaları yapılmış olup; Kanser erken teşhis ve taramanın önemi hakkında farkındalık eğitimi verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner