Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çevre Meclisi üyeleriyle birlikte Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hatice Özdemir’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, bölgedeki çevre koruma çalışmalarına ilişkin yeni projeler ve hedefler ele alındı.

Ertaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 hedeflerine göre her yıl korunan alan miktarının %20 artırılması planı çerçevesinde, Kırklareli ve Istrancalar’da henüz keşfedilmemiş veya tescil edilmemiş doğal varlıkların korunması için başvuruda bulunduklarını belirtti. Bu başvuru kapsamında, potansiyel doğal sit alanları olarak tespit edilebilecek ormanlar, asırlık ağaçlar, tabiat alanı vasfındaki korular, mağaralar ve şelalelerin korunmasına yönelik çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Kırklareli'ye özel endemik bitki ve hayvan türlerinin de bu süreçte korunmasının öncelikli olduğunu ifade eden Ertaş, kelebekler, karıncalar, tosbağalar gibi ilimize özgü türlerin habitatlarının korunmasının, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Ziyaretin sonunda, doğal sit alanlarıyla ilgili yeni çalışmaların hızlandırılması ve bu alanların tescil edilmesi için birlikte çalışma kararı alındı.

Başkan Talay’a Özel Posta Pulu Takdim Edildi Başkan Talay’a Özel Posta Pulu Takdim Edildi

Kent Konseyi, bu girişimin Kırklareli’nin doğal güzelliklerinin korunmasına katkı sağlayacağını ve bölgedeki çevre bilincinin artırılmasında önemli bir adım olacağını belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner