İstanbul Başakşehir’deki bir sitenin asansöründe dakikalarca İ.K tarafından tekmelenerek öldürülen “Eros” isimli kedinin adı Kırklareli’nde yaşayacak. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Eros’un adını Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’na verdiklerini açıkladı. Bugün saat 11.00’da Barınakta bir basın toplantısı düzenleyen Kesimoğlu, beraberindekilerle birlikte beyaz örtüyü kaldırarak barınağın yeni adının yazdığı tabelayı basın mensuplarına tanıttı. Kırklareli Belediyesi Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi adını alan Barınaktaki toplantıya CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun eşi Sibel Kesimoğlu, aynı zamanda barınaktan da sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Elmas Büyükdere ve barınak personeli katıldı.

Vize’de Olağanüstü Meclis Toplantısı Düzenlendi Vize’de Olağanüstü Meclis Toplantısı Düzenlendi

Dd25C229 C630 423C 8D9E 2C4624Be859E

Güçlünün Güçsüzü Ezdiği Bir Dönemde Yaşıyoruz

Burada bir açıklama yapan Kesimoğlu, “Bugün burada yeni bir başlangıç yapıyoruz. Buranın adını değiştiriyoruz. Geride bıraktığımız günlerde kedi Eros hunharca öldürüldü. Bizde onun adını yaşatmak ve sokak hayvanları konusunda bir farkındalık yaratmak adına Geçici Hayvan Barınağımızın adını Kedi Eros Sokak Hayvanlarını Rehabilitasyon Merkezine dönüştürüyoruz. Az önce geldiğimde buradaki hayvanları görünce sevgi için yaratıldıklarını anlıyorum. Onlara nasıl zulüm uygulayıp işkence yapabiliyorlar. Aslında sadece sokak hayvanları katledilmiyor. Yaşadığımız ülkede ve dünyada bütün canlılar katlediliyor. Özellikle kadınlarımız katlediliyor. Şiddetle karşı karşıya bırakılıyorlar. Güçlünün güçsüzü ezdiği bir dönemde yaşıyoruz. Sadece sokak hayvanlarımıza değil insanlarımıza, doğamıza da eziyet ediliyor. Biz bu yaşadığımız çevreyi atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan emanet aldık. Türkiye’nin gözbebeği dünyada az rastlanan bir bölge olan Istrancalarda termik santral yapımı gündemde. Nükleer santral yapımı gündemde. Yıllardır yöre halkı ve siyasiler olarak birlikte buna karşı mücadele veriyoruz. Longoz Ormanlarının, su basar ormanlarının dünyada örneği çok az. Ama o katliama asla izin vermeyeceğiz. Dünyada nükleer santraller sökülürken bizim ülkemizde nükleer santral yapımlına izin vermeyeceğiz.

Su kaynaklarımız her geçen gün azalıyor. Özellikle Ergene Nehrine baktığımızda içimizden ölüm saçarak geçiyor. Bugün hem Kedi Eros’un adını yaşatmak hem de doğaya vurgu yapmak amacıyla toplandık. Katılımlarımızdan dolmayı teşekkür ediyorum” dedi.

D9C4E87D 3890 4040 82D7 2D8E2Bfa8980

Kedi Eros Sembol Bir İsim Oldu

Açılışın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ta, “Kedi Eros sembol bir isim oldu. Yaşananlar hepimizin yüreğini burktu. Bir daha kedi Eroslar olmasın, bu tür saldırganlıklar yaşanmasın diye bu sembolleri yaşatmak lazım. Aynı zamanda sokak hayvanlarımızın sorunlarını çözmek bizlerle doğru bir biçimde yaşamlarını paylaşmak içinde bu tür kamusal hizmetlere ihtiyaç var. Kırklareli Belediyesine bu merkez için teşekkür ediyorum. Burası gerçekten hijyenik ve sağlıklı bir yer. Bu kıymetli bir şey” diye konuştu.

Bc30Fe00 6D49 46E7 9A06 B994F4E80652

Kesimoğlu Ailesi ve Kırklareli Halkı Hayvan Severliğiyle Biliniyor

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise, “Başkanım buranın adını değiştireceklerini söylediğinde mutlu olmuştum. Vahşice katledilen bir hayvanın Kırklareli’nde bir yere adının verilmesi, barınağın adının değiştirilerek burada yaşatılması beni mutlu etti. Buda şunun bir göstergesi ki; Kırklareli halkı ve onun Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ve Kesimoğlu Ailesi zaten hayvan severlikleri ile biliniyor. Ama buradaki bu durum bizi ayrıca mutlu etti. Başkanıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeni Bölüm Hazırlanıyor

Konuşmaların ardından Merkezde bakımı devam eden sokak hayvanları ziyaret edildi. Belediye Başkanı Kesimoğlu, gerçekleştirilen gezi sırasında yeni projelerinden de bahsederek. Barınak alanı içinde yapımı devam eden yeni bölümü gazetecilere gösterdi. Kesimoğlu, hazırlanacak yeni bölümde özellikle sokakta saldırgan davranışlar sergileyen köpeklerin rehabilitasyonunun sağlanacağı ifade etti.

Haber: Hacı Murat Taner