Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 23 Eylül 2024 tarihinde başlayan Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'na ev sahipliği yapıyor. 18 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek olan bu program, teorik ve uygulamalı eğitimleri içeriyor. Açılışı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Işıl Esen tarafından yapılan programda, diyabet hastalarının bakımını ve tedavisini geliştirmeye yönelik hemşirelik eğitimleri veriliyor.

Toplumun yüzde 15'inde şeker, yüzde 15’inde ise gizli şeker var Toplumun yüzde 15'inde şeker, yüzde 15’inde ise gizli şeker var

Program boyunca katılımcılar, diyabetin tanı ve tedavisinde hemşirelerin oynadığı rolü öğrenirken, aynı zamanda uygulamalı eğitimlerle bu bilgileri pekiştirecekler. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler, Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikası almaya hak kazanacaklar. Programın diyabet bakımı konusunda hemşirelerin yetkinliklerini artırmayı amaçladığı ve bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye katkıda bulunacağı belirtildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner