Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH), hastane afet planı çerçevesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere karşı düzenlenen tatbikatta, olası bir acil durumda uygulanacak prosedürleri test etti.

Senaryo gereği hastaneye başvuran bir hastanın KBRN ünitesinde arındırma işlemi yapıldıktan sonra, acil servisin kırmızı alanında tedavisi başlatıldı. Hastanın stabil hale getirilmesinin ardından erişkin genel yoğun bakım ünitesine transferi sağlandı. Tatbikat süresince turuncu kod devreye alınarak acil müdahale ekiplerinin koordinasyonu test edildi.

Gerçekleştirilen bu tatbikatla, hastane personelinin olası bir afet durumunda hızlı ve etkin müdahale yetenekleri başarıyla gözden geçirildi.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Hastanemizde KBRN tatbikatı gerçekleştirildi. Hastane Afet Planı kapsamında söz konusu senaryo gereği Turuncu Kod verilerek kod anonsu tüm hastaneye duyuruldu. Senaryo gereği acile başvuru yapan hastanın KBRN ünitesinde arındırma işlemi yapıldıktan sonra acil servis ünitesi Kırmızı Alanda tedavisine başlandı. Stabil hale getirilen hastanın birinci basamak erişkin genel yoğun bakıma transferi gerçekleştirildi. Tatbikat ile birlikte turuncu kod talimatı devreye girerek Turuncu Kod tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.”

Türkiye'de yaklaşık 800 bin Alzheimer hastası var Türkiye'de yaklaşık 800 bin Alzheimer hastası var

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner