Başkan Var’dan Kaymakam Yüce’ye Ziyaret Başkan Var’dan Kaymakam Yüce’ye Ziyaret

Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlama mesajında, geleceğin umudu ve güvencesi olan çocuklara özel bir vurgu yaptı. Yüce, Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya duyurduğu bu anlamlı günün 104. yıl dönümünü kutladı.

Kaymakam Yüce, 23 Nisan'ın Türk çocuklarının en büyük bayramı olduğunu vurgulayarak, bu özel günün önemini anlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu günün, ulusal egemenliğin ve demokrasinin simgesi olduğunu belirtti. Atatürk'ün çocuklara olan sevgisine vurgu yaparak, onların ülkenin geleceğini temsil ettiğini ifade etti.

Kaymakam Yüce, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; ‘’Yarınımız, umudumuz, her şeyimiz sevgili Çocuklar, Değerli Lüleburgazlılar;

Bugün 23 Nisan 2024; Ulusal Egemenliğimizi bütün dünyaya duyurduğumuz günün 104. Yılı…

Türk Çocuklarının en büyük bayramı. Bu kutlu günün 104. yılına erişmenin gururu sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bu gün; yeni, bağımsız Türk Devletinin temellerinin atıldığı; demokratik hayatın temeli olan Cumhuriyet idaresinin meşalesinin yakıldığı gündür. Ulu Önder Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunu yaşatmak ve hafızalardaki tazeliğinin korunmasını sağlamak için bugünü, "Küçükhanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diye hitap ettiği, çok sevdiği Türk Çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.

Sevgili çocuklar, değerli Lüleburgaz halkı; bu kutlu günümüzü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde Nice 23 Nisanlara ulaşmanızı diliyorum. Bizlere bu günleri armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yarınlarımızın teminatı, güneşimiz, çiçeklerimiz, gökyüzünde hilal ve yıldızımız olan sevgili çocuklarımız sizleri ayrı ayrı öpüyorum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.’’

Haber: Arzu Dursun Atay