Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz'ın ilk çocuk yazarı unvanına sahip olan ve Lüleburgaz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Kayra Semiz’in “Kasırga Grubu” adlı kitabının yazma sürecini anlattığı söyleşiye katıldı. Söyleşide genç yetenek Kayra Semiz, kitabını yazma serüveninden bahsederken, katılımcılar da onun başarısını ilgiyle dinledi. Söyleşi sonunda Kaymakam Yüce ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Kayra’nın imzaladığı kitabı aldı.

Kaymakam Yüce, Lüleburgaz BİLSEM’in diğer başarılı öğrencilerinden Duru Erdem’i de ödüllerinden dolayı tebrik etti. Duru Erdem, 15. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde “Ev Mobilyaları Emo Home Altın Ödülü” kazanarak ilçenin gururu oldu. Ayrıca, Türkiye genelinde BİLSEM’ler arasında düzenlenen RESFEBE yarışmasında ortaokul üçüncüsü olan Duru, ulusal seviyede iki ödülle başarısını taçlandırdı.

Vekil Özkan’dan Topçu Baba Cemevi’ne Ziyaret Vekil Özkan’dan Topçu Baba Cemevi’ne Ziyaret

Kaymakam Yüce, genç yeteneklerin başarılarının Lüleburgaz ve Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. BİLSEM öğrencilerinin bu tür başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulunan Kaymakam Yüce, Lüleburgaz’daki genç yetenekleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner