Pehlivanköy Kaymakamı Fatma Ballı, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, muhtarlık kurumunun demokrasi kültürümüzdeki önemli yerini vurguladı. Ballı, muhtarlığın, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği bir nokta olduğunu belirterek, bu kurumun demokrasimizin en eski ve köklü temsilcilerinden biri olduğunu ifade etti.

Kaymakam Ballı, mesajında muhtarların, mahallelerinde ve köylerinde devletin tüm kurumlarını temsil ettiklerini ve vatandaşlarla devlet arasında bir köprü vazifesi gördüklerini belirtti. Muhtarların, görev yaptıkları bölgeleri en iyi bilen, sosyal, ekonomik ve kültürel yapıyı yakından takip eden bireyler olduğunu ve vatandaşlara hizmetlerin ulaştırılmasında en büyük yardımcı olduklarını dile getirdi.

Kaymakam Ballı, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; “Demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil eden muhtarlık müessesesi, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile ülkemizde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında devrim niteliğinde adımlar atılmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, 1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan; demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlıklarımız ve muhtarlarımız hem geleneksel hem de günümüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil etmektedir.

Berber salonu işleten kardeşler dükkanı hayvanat bahçesine çevirdi Berber salonu işleten kardeşler dükkanı hayvanat bahçesine çevirdi

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Görev yaptıkları mahalleleri sosyal, ekonomik ve kültürel olarak en iyi bilen muhtarlarımız vatandaşlarımıza hizmetlerin götürülmesi noktasında en büyük yardımcılarımızdır. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte gönül rahatlığıyla kapısını çaldığı makamda görev yapan, vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur.

Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır.

Devletimiz ve milletimiz adına üstün vazife bilinci ve büyük bir sorumluluk duygusu ile görevlerini ifa eden ilçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner