Vize Kaymakamı Kemal Balaban, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletçe büyük bir gurur, mutluluk ve heyecanla bu zaferin 102. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti. Balaban, 30 Ağustos 1922'nin, Türk milletinin bağımsızlık ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gün olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Kaymakam Balaban, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; “Aziz Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 102. yıldönümünü milletçe kutlamanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922 tarihi, Aziz Milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini sonu ne olursa olsun hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır.

Bu zafer Aziz Milletimizin genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Aziz Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş,  hiçbir şekilde bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Kaymakam Balaban’ın Aile Ziyaretleri Devam Ediyor Kaymakam Balaban’ın Aile Ziyaretleri Devam Ediyor

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu zaferi bizlere armağan eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyor, Değerli Vizeli Hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay