Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren karpuz üreticilerinin ekonomik kayba sebep olan karpuz zamklı gövde çürüklüğü hastalığıyla ilgili yerinde kontrol ve bilgilendirme çalışması yaptı. Üreticilerin sorunlarına yerinde çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmada, hastalığın bulaştığı alanlar detaylı bir şekilde incelendi.

Yetkililer, üreticilere zamklı gövde çürüklüğü hastalığına karşı alınması gereken fiziksel ve kültürel önlemler ile kimyasal mücadele yöntemleri hakkında kapsamlı bilgi verdi. Bu tür hastalıkların kontrol altına alınabilmesi için zamanında ve doğru müdahalenin önemine vurgu yapıldı.

Şırnak'ta tayini çıkan AFAD personeline plaket verildi Şırnak'ta tayini çıkan AFAD personeline plaket verildi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Lüleburgaz ilçemizde faaliyet gösteren Üreticimizin aşılı karpuzlarda ekonomik kayba sebep olan karpuz zamklı gövde çürüklüğü hastalığı bulaşı yerinde kontrol edildi. Üreticimize bu hastalıkla ilgili alması gereken fiziksel, kültürel önlemler ve kimyasal mücadele hakkında bilgi verildi.’’

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay