Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, kariyer planlaması konusunda öğrencilere yönelik önemli bir seminere ev sahipliği yaptı. Seminerin konuşmacısı olarak, alanında uzman olan Doç. Dr. Hüseyin Sevgi katılımcılara kariyer planlaması konusunda önemli bilgiler aktardı.

Aslan: "‘Bütüncül Eğitim’ yaklaşımının esas alınması önemli" Aslan: "‘Bütüncül Eğitim’ yaklaşımının esas alınması önemli"

Seminer, lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi ve katılımcılar arasında gençlerin yanı sıra eğitimciler ve aileler de yer aldı. Doç. Dr. Hüseyin Sevgi'nin deneyim ve bilgi birikimiyle desteklenen seminer, öğrencilere kariyer seçimi yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında faydalı ipuçları sunmayı amaçladı.

Snapinsta.app 434468027 964755188403425 7807277157144678923 N 1080

Kariyer planlaması, gençlerin geleceğe yönelik hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımları atma sürecinde önemli bir rol oynar. Bu nedenle, seminerde gençlerin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kariyer seçimini nasıl yapacaklarına dair pratik öneriler de paylaşıldı.

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu seminer, gençlerin kariyerleri hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmayı amaçladı. Katılımcılar, seminer sonunda aldıkları bilgilerle gelecekleri konusunda daha net bir bakış açısına sahip olduklarını ifade ettiler.

Haber: H. Murat Taner