Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi ve Anjiyo Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Albay Cemalettin Akyüz, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Meryem Çamur Demir, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Demirci, kıymetli hocamız Prof. Dr. Ömer Işık ve Değerli Eşi Fatma Işık, Prof. Dr. Murat Gençbay, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Türkyılmaz, Meclis Üyeleri,  Öğretim üyeleri, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Vatandaşlar Astım Konusunda Bilgilendirildi Vatandaşlar Astım Konusunda Bilgilendirildi

Açılış töreninin ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İlimizde acil müdahale gerektiren her türlü koroner arter hastalıklarına deneyimli ekip ile müdahale edilmekte olup 7/24 kalp krizi ile başvuran hastalarımıza anjiyo işlemi yapılmaktadır. Prof. Dr. Ömer Işık ve ekibi tarafından ilimizde ilk açık kalp ameliyatı 2022 yılında gerçekleşmiştir. 2023 yılında toplam 26 hasta KVC (Açık Kalp) ameliyatı, 2024 yılında 12 açık kalp ameliyatı yapılmıştır.

Prof. Dr. Murat Gençbay ve ekibi tarafından Kardiak Angiografi çekimleri başlamıştır. 2023 yılında toplam 380 hastaya stent işlemi uygulanmıştır. 27 hastaya kalp pili takılmıştır. 2024 yılında 366 anjio işlemi yapılmıştır. Destekleri için Sağlık Bakanlığı’mıza ve yoğun bakım ile ünitelerde görev yapan kıymetli personelimize teşekkür ederiz. KVC yoğun bakımımızın ve Anjio Ünitesinin Kırklareli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.’’

Haber: Arzu Dursun Atay